Hjem – mere end 1000 sommerfugle.

Sommerfugleparken – den hotteste oplevelse på Bornholm

Temperaturen er ca. 27 grader og luftfugtigheden høj – ligegyldigt hvad DMI lover.

I det store tropisk opvarmede Sommerfuglehus er der en mangfoldighed af lyde, dufte og farver – frembragt af eksotiske blomster, planter, fugle og ikke mindst af de mere end 1000 farvestrålende sommerfugle, der flyver frit blandt gæsterne.

I samspil med søer og vandløb giver det dig en oplevelse af at være midt i troperne. En enestående chance for at komme helt tæt på sommerfuglene.

Hver sommerfugleart har sin egen værtsplante. Ser du godt efter, finder du pupperne under planternes blade – ofte godt camouflerede. Du kan også opleve sommerfuglenes parringsleg, og på planterne kan du tydeligt se de æg, som lige er blevet sat og de udviklede larver.

Papegøjer og andre tropiske fugle flyver fra plante til plante, og vagtler går rundt og renser jorden for myrer og snegle. Japanske Koi karper befolker søer og åer. De flittige bladskæremyrer render frem og tilbage med store stykker blade til myretuen. Skildpadderne tager den dog med ro – præcis som de er bedst til…

I tropehuset finder du også et vandfald, som sender vand ned i en sø med tropiske fiskearter. Søen har et stort panoramavindue, som giver dig mulighed for at følge med i, og få mere viden om, fiskenes fodring og livsbetingelser. De fleste af vore tropiske fisk er rov-fisk, blandt andet vore Piratfisk.

Se vores åbningstider og priser her

 

Facebook

Parken og Morbærhuset

Naturplads

Oplev de danske sommerfugle, der kommer for at drikke nektar af nøje udvalgte planter i Sommerfugleparkens smukt anlagte have. Her er også en naturlegeplads.

Kaniner

Kanin-klappe-arealet, ved siden af fuglevolieren, giver mulighed for den helt tætte kontakt til en velkendt, men altid populær gnaver.

Morbærhuset

I drivhuset med morbærtræer kan du se silkelarverne spise sig store på morbærblade, inden de spinder den fine silkekokon, som består af ca. 3 km silketråd. En fin og informativ udstilling fortæller om kinesiske silkesommerfugle.

Du kan nyde din medbragte mad og drikke både i parken og i Morbærhuset.

Mad og drikke – Café Puppen

Café Puppen
Café Puppen

I Café Puppen i Tropehuset kan du købe friske sandwich, kage, drikkevarer og is og spise under vinrankerne.

Du finder også lokale delikatesser samt kort, plakater og andre sommerfugle-souvenirs i caféen.

Link til vores Smiley.

Mangfoldighed og ansvar

De mange sommerfuglearter, myrer, fisk, fugle og planter både inde og ude er et smukt udtryk for naturens mangfoldighed og dyrearternes tilpasningsevne. Som gæst får du indsigt i naturens økologiske sammenhænge og i nødvendigheden af at handle forsvarligt.

Sommerfugleparken drives med omtanke for naturen – helt uden brug af kemikalier men med biologisk bekæmpelse.

Sommerfugleparken tager socialt ansvar. I 2014 har vi derfor indgået partnerskab med den socialøkonomiske virksomhed Grennessminde Bornholm, som arbejder med unge med særlige behov. Elever herfra er bl.a. med til at prikle de mange tusinde blomster.

Fakta

  • Butterfly IconStørste attraktion i Danmark dedikeret til sommerfugle
  • Butterfly IconEneste i Skandinavien som viser livscyklus for mindst 15 arter
  • Butterfly IconOver 30 sommerfuglearter – 1000 fritflyvende sommerfugle
  • Butterfly IconSommerfuglehuset er 900 m2 stort
  • Butterfly IconMere end 30.000 besøgende årligt

Mere om sommerfugleparken

Tropehuset

De mange sommerfuglearter er et smukt udtryk for naturens mangfoldighed og dyrearternes tilpasningsevne.

Det kan ofte være svært at konkretisere de økologiske sammenhænge og grundregler, men de besøgende kan i tropelandet iagttage, hvordan hver sommerfugleart har sin egen værtsplante – Man kan her få en fornemmelse af, hvad der sker, når vi som i Danmark har store arealer liggende som monokulturer, og når gartnere benytter sig af biologisk bekæmpelse – Man får her en fornemmelse af naturens fintmærkende ‘mekanik’, når rovdyrene skal udvælges for at tilpasse de specielle ‘skadedyr’, der i en given situation kan true gartnerens planter.

Sommerfugleparken giver de besøgende en enestående chance for at komme på nært hold af de tropiske sommerfugle, der bogstavelig talt flakser rundt for næsen af gæsterne. Der er mulighed for at opleve sommerfuglenes parringsleg, og på planterne ses tydeligt de æg, som lige er blevet sat og de udviklede larver. Ser man godt efter, kan pupperne ses under planternes blade, meget godt camuflerede.

 

Glasbur

I et tilstødende glasbur er det muligt at følge puppens udvikling til den til slut folder sig ud som en prægtig sommerfugl.

Sommerfuglenes liv er kun kort, og måske støder publikum på en død sommerfugl på vejen gennem parken.

For nogle sommerfugle varer livet kun 8 dage, som væsentligst benyttes til at sikre den næste generation.

De mange sommerfuglearter er et smukt udtryk for naturens mangfoldighed og dyrearternes tilpasningsevne.

Foruden de mange forskellige sommerfugle kan man i tropehuset følge vagtler, der renser jorden for myrer og snegle, se japanske Koi karper i tropelandets søer og åer, og opleve de forskellige papegøjer, parakitter og andre fugle, som flyver eller gemmer sig i trætoppene.

Kakadu
Stemning

 

Fiskesø

I Tropehuset finder du også vores tropiske fiskesø.

 

 

 

Sommerfugle

I Tropehuset

Her kan du læse om nogle af de forskellige sommerfugle man kan finde i Bornholms Sommerfugleparks Tropehus. Klik på sommerfuglen for at se billeder og læse om dem:

I parken

I Bornholms sommerfuglepark vil mange af de danske sommerfugle være samlet og kunne opleves. Dette muliggøres ved nøje at afstemme sammensætningen af nektar og værtsplanter for flest mulige af de her boende sommerfugle. Her kan du læse om nogle af de forskellige sommerfugle man måske kan finde i den særligt anlagte park, afhængig af årstiden. Klik på sommerfuglen for at se billeder og læse om dem: