Mere om sommerfugleparken

 

 

De mange sommerfuglearter er et smukt udtryk for naturens mangfoldighed og dyrearternes tilpasningsevne.

Det kan ofte være svært at konkretisere de økologiske sammenhænge og grundregler, men de besøgende kan i tropelandet iagttage, hvordan hver sommerfugleart har sin egen værtsplante. - Man kan her få en fornemmelse af, hvad der sker, når vi som i Danmark har store arealer liggende som monokulturer, og når gartnere benytter sig af biologisk bekæmpelse. - Man får her en fornemmelse af naturens fintmærkende "mekanik", når rovdyrene skal udvælges for at tilpasse de specielle "skadedyr", der i en given situation kan true gartnerens planter.

 

Sommerfugleparken giver de besøgende en enestående chance for at komme på nært hold af de tropiske sommerfugle, der bogstavelig talt flakser rundt for næsen af gæsterne. Der er mulighed for at opleve sommerfuglenes parringsleg, og på planterne ses tydeligt de æg, som lige er blevet sat og de udviklede larver. Ser man godt efter, kan pupperne ses under planternes blade meget godt camuflerede.

I et tilstødende glasbur er det muligt at følge puppens udvikling til den til slut folder sig ud som en prægtig sommerfugl.

 

 

Sommerfuglenes liv er kun kort, og måske støder publikum på en død sommerfugl på vejen gennem parken.

For nogle sommerfugle varer livet kun 8 dage, som væsentligst benyttes til at sikre den næste generation.

Foruden de mange forskellige sommerfugle kan man i tropehuset følge vagtler, der renser jorden for myrer og snegle, se japanske Koi karper i tropelandets søer og åer, og opleve de forskellige papegøjer, parakitter og andre fugle, som flyver eller gemmer sig i trætoppene.

 

 

De mange sommerfuglearter er et smukt udtryk for naturens mangfoldighed og dyrearternes tilpasningsevne.